Zweeds Lapland, een waar winterparadijs! 

Ik mocht mee met Voigt-Travel naar Lapland en dit is een geweldig avontuur! Het is voor het eerst dat de vlucht van Transavia rechtstreeks naar Kiruna vliegt, een plaats in het Noorden van Zweden. We hebben verschillende activiteiten gedaan en ik zal de activiteiten uit de film uitlichten.

Bezoek IJshotel

We hebben een prachtig IJshotel bezocht waar dus ook alles uit ijs bestaat! De hotelkamer, de bar en de kapel. Elke hotelkamer heeft zijn eigen karakter en is door de verschillende kunstenaars met hart en ziel aan gewerkt. Dat het een echt hotel is is vooral te merken door de brandsproeiers die in het hotel van ijs hangen, dit is een regel van de wet voor elk hotel dus ook deze.

Ook in de zomer is er de mogelijkheid om te verblijven in een ander gedeelte van het ijshotel; deze bevindt zich binnen en is heel het jaar te bezoeken.

Bezoek Abisko National Park

Het Abisko National Park is een prachtig park en vooral de plek om het Noorderlicht te spotten! Dit gebied zit precies tussen bergen in en wordt dus het meest weerhouden van een wolkendek, iets dat je dus niet moet hebben om het Noorderlicht te kunnen spotten. De wandeling door het park brengt je langs enorm mooie bevroren watervallen en een lunch met de Sami.

De Sami is het volk van Lapland dat een enorme geschiedenis kent, ze weten een hoop van de natuur en het leven in de natuur. De vraag of de Sami het ook koud hebben werd beantwoord met de volgende zin: ‘natuurlijk! Wij zijn geen aliens, maar ook gewoon mensen!’.

Huskytocht

Als je in Zweeds Lapland bent mag deze tocht niet ontbreken! Het maakt je één met het ijzige landschap. Het is prachtig om de husky’s te zien, ze hebben er zoveel zin in om te gaan rennen! De honden blaffen van enthousiasme en wanneer de slee dan vertrekt zijn ze direct stil, ze mogen eindelijk gaan! Het is bijzonder om op deze manier het Zweedse landschap te zien, het brengt je langs uitgestrekte gebieden, maar ook maak je tijdens de rit kennis met de bossen. Dit is echt iets wat mij lang bij zal blijven! Wauw!

Op zoek naar het Noorderlicht

Na een heerlijke maaltijd is het tijd om met de sneeuwscooters mee te gaan om te gaan zoeken naar het Noorderlicht. We stappen in de slee (sommigen achterop de sneeuwscooters) die achter de sneeuwscooters hangt en vertrekken richting de donkere bossen. Het is bijzonder om dit landschap in het donker te zien, de koplampen van de sneeuwscooters laten je het mooie witte bevroren landschap zien en je zoeft terwijl je naar boven kijkt of er iets te spotten valt door de mooie omgeving. Helaas geen Noorderlicht gezien op deze avond, maar gelukkig hebben we de avond ervoor al een glimp mogen zien!

Ook deze reis boeken?

Kijk voor meer informatie op: www.voigt-travel.nl 

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com