Dwars door de outback (ook wel red centre genoemd) van Australië, een avontuurlijke reis van Melbourne naar Darwin, waarbij wij meer dan 3700 kilometer aflegden. Bekijk nu onze reisvideo waarbij we je meenemen naar o.a. Keith, Port Augusta, Coober Pedy, Alice Springs, Daly Waters en Katherine.

Outback van Australië

In Melbourne hebben wij onze hond opgehaald uit quarantaine en zijn we het avontuur begonnen, om uiteindelijk in onze nieuwe woonplaats Darwin aan te komen. Het was een prachtige reis, waarbij het landschap en de temperatuur steeds veranderde. Hoe dichterbij we bij het centrum van Australië kwamen hoe warmer en droger het werd.

Terwijl de staat Zuid-Australië nog heen heel groen was werd het in Northern Territory steeds droger en verscheen steeds meer het rode zand wat wat kenmerkend is voor de outback.

Leuke plekken in de Outback

De leukste stops vonden wij Coober Pedy, Alice Springs en Daly Waters. Hier hadden wij nog wel langer willen blijven. Wie ook deze roadtrip wilt maken, moet zorgen voor voldoende water, zonnebrand en een pet. Het kan namelijk erg warm zijn in de outback. Ook is de kans op veel vliegen aanwezig, alhoewel dit ook weer afhangt van het weer. Staat de outback van Australië op jouw bucketlist?

Lees onze uitgebreide verslag over deze roadtrip door de Outback van Australië.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com