Zweden, een land van onder andere de lappen ofwel de Sami. De Sami zijn er nog altijd en proberen de leefstijl die ze hebben te behouden. Met de excursies van Dalarna Outdoor duik je even in dit leven. 

De Sami ontdekken

Ben je in Zweden en ben je in om de Sami cultuur even te proeven? Dan ben je bij deze excursie op het juiste adres. Samen met Dennis Daselaar, eigenaar van Dalarna Outdoor, ga je eerst op pad om de natuur van de Sami te verkennen. Hij vertelt je over de gebruiken en de manieren waarop de Sami leeft en leert je een hoop over de natuur.

Wild spotten

In de excursie heb je uiteraard kans om wild te spotten, maar vooral om over het wild en de natuur iets te leren. Tussen de wandeling door heb je een stop om even goed te lunchen en te genieten van de Sami sferen.

Fulufjället

Het wandelen onder begeleiding van Dennis is erg plezierig. We wandelen in het Fulufjället park en lopen naar en over de Njupeskär waterval, welke de hoogste van Zweden is. Het wandelen is wel een wandeling waar je wel een beetje conditie voor moet hebben, er zijn stukken waar je wel een stuk omhoog moet lopen. Dennis let onderweg goed op je, of je wel genoeg eet en drinkt en je rust pakt. 

Ontmoeting met de Sami

Dalarna outdoor biedt ook de mogelijkheid om de Sami te ontmoeten en een nacht in de tipi door te brengen. Geheel verzorgd door de Sami met typisch Sami eten. Erg bijzonder om dat mee te maken op een erg bijzondere plek! Samen met de rendieren ga je richting de Sami tipi, de Sami staan open voor vele vragen.

De maaltijd wordt bereid op open vuur in de tipi en er ontstaat al snel een heel relaxt sfeertje. Het is bijzonder dat deze mensen in deze tijd nog op deze manier vast proberen te houden aan hun tradities.

Souvenirs

Uiteraard is het ook mogelijk om mooie Sami souvenirs te scoren in de winkel ‘Renbiten’, dit is ook een winkel waar je de mogelijkheid krijgt om iets mee te nemen tijdens de excursie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi mes of een stukje kunst om in huis te zetten.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Sami en ons avontuur? Klik dan hier.

Meer weten over Dalarna Outdoor? Klik dan hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com