Op fietsvakantie… maar waarheen? Zweden! Ja, dat is een goed idee! 

Fietsen in Zweden is goed te doen, alhoewel er niet overal fietspaden zijn. Een helm voor de veiligheid is een goed idee en wordt ook in Zweden aangeraden om die te dragen. Hoe het is om te fietsen in Zweden zie je natuurlijk in de video, maar toch wil ik nog iets meer informatie geven.

Startpunt

Wij hebben besloten om met de fiets op de boot over te gaan en onze auto op de lang parkeren parkeerplaats gezet. Alles opzadelen en op naar de boot! Spannend is het wel en het leuke is… Je mag fietsend de boot op en als een van de eerste… Je trekt ergens ook veel bekijks en daar moet je maar net van houden, het is blijkbaar niet vanzelfsprekend om in Zweden te gaan fietsen…

In Göteborg aangekomen zoeken we eerst uit hoe laat de trein de volgende dag naar Karlstad/ Varmland gaat, want dit is waar we willen starten met fietsen. Al snel is dit duidelijk en hebben we de kaartjes gehaald, let hierbij wel op dat je de juiste kaartjes en de juiste trein neemt… niet in alle treinen is het toegestaan om je fiets mee te nemen.

Eenmaal in Karlstad aangekomen wordt ons duidelijk dat we kunnen beginnen met een fietsroute genaamd: ‘Klarälvs banan’.

Klarälvs banan

Dit fietspad is erg goed onderhouden en begaanbaar en voelt misschien zelfs een beetje Nederlands aan… Hoe verder je naar het Noorden fiets, hoe minder ‘Nederlands’  de weg wordt. De route is goed aangegeven en we hebben deze in zijn geheel gevolgd om vervolgens onze eigen route verder te nemen naar boven toe.

Verlaten

Hoe Noorderlijker je komt, hoe meer verlaten het wordt. Zie je een supermarkt, haal vooral even je boodschappen en drinken! Je weet nooit of je onderweg nog voldoende tegenkomt. Het is heerlijk om verlaten te zijn in de Zweedse bossige natuur. We hebben op campings gestaan (die niet altijd open waren in oktober) en ook wild gekampeerd. Prachtige ervaring hebben we gehad en zelfs een keer kwam er een eland voorbij ons wildplekje voorbij stormen… Een moment om nooit te vergeten! De adrenaline schiet vanzelf door je lijf heen op zijn moment!

Prachtnatuur 

Waarom fietsen in Zweden? Zweden kent een prachtige natuur, waar je primitief kunt verblijven. Wassen is mogelijk in een meer, vuur maak je van het hout en de frisse lucht adem je als vanzelf in. Soms kun je dag fietsen en alleen maar bos zien, op een ander moment fiets je in een gebied met weer meer water. Wil je echt de natuur beleven? Ga dan op de fiets of te voet Zweden verkennen.

Bepakking

Wat neem je mee op zo’n fietsreis? Eigenlijk is het beste antwoord: ‘zo min mogelijk’, omdat je het allemaal mee moet zeulen op de fiets. Wassen doe je onderweg en de was hang je aan je fiets te drogen… zo simpel is het!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de trip die wij hebben gemaakt? Klik dan hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com