Op zoek naar een wandelvakantie, niet bang om jezelf een beetje uit te moeten sloven en smelt je niet van een beetje regen? Dan is het Pembrokeshire coast path wellicht wel iets voor jou! 

Pembrokeshire coast path

Dit pad leidt je langs de idyllische kust van het Zuid-Westen van Wales. Het pad is 300 kilometer lang en je kunt er dus prima een lange vakantie van wandelen of korte delen van de route afleggen. Zoals in de film te zien is loopt het pad vrijwel altijd langs de kust en zoals misschien bekend is het weer in Wales niet altijd even best… Zelf vind ik dat niet zo erg, de regen brengt weer hele mooie natuurbeelden en laat de ongereptheid nog meer zien.

Omstandigheden van het pad

Het pad is prima begaanbaar en er zijn niet veel wegen waar je uit kunt kiezen als je eenmaal je startpunt gevonden hebt. Wij hebben besloten om in tenten te overnachten en deze dus mee te nemen in onze rugtassen.  In eerste instantie had ik gedacht dat er voldoende campings zouden zijn langs het pad, maar in werkelijkheid viel dit erg tegen. Winkels en campings zijn we amper tegengekomen en daarvoor moet je echt van de route afwijken, let hier dus op mocht je dit pad willen lopen.

Mooie natuur

De natuur is prachtig in dit gebied, bloemen die bloeien, groen gras, geur van de klotsende golven en de wind in je haar. Tussendoor zijn er kleine pittige klimmetjes, maar dit is lang niet te vergelijken met een berg beklimmen. Vanwege de bepakking die wij bij ons hadden waren deze klimmetjes voor ons dan ook wel genoeg! Wij hebben het pad 3 dagen bewandeld, het enige wat ik als minpunt zou kunnen bedenken is dat de natuur niet extreem afwisselend is, wat ook logisch is als je langs een kust loopt… dus dit is van tevoren wel te voorzien.

Meer informatie? 

Waar je route te beginnen is altijd een goed punt om over na te denken. Hieronder zie je waar de route begint… Stippel je route uit en geniet van wat dit kustpad jou te bieden heeft! De rust, natuur en de uitdaging

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com