Noorwegen roadtrip – Scandinavië klinkt al snel als een koud land, wat natuurlijk deels waar is maar ook Scandinavië heeft mooie zomers en is dus een prima bestemming voor je zomervakantie. Zo hebben wij gekozen om naar Noorwegen te vertrekken, het land van de fjorden… In dit verslag wil ik kleine dingen uitlichten, maar ik wil vooral de video voorzich laten spreken.

Roadtrip door Noorwegen

Wij hebben tot nu toe altijd onze weg per auto door Noorwegen afgelegd. De wegen zijn prachtig en zijn niet al te druk. Tussendoor vaar je over tussen de fjorden door en kom je in het ene naar het andere landschap zoals ook wel in de video te zien is. Wij hebben ervoor gekozen om te kamperen, in Noorwegen is ook de mogelijkheid tot wildkamperen. Mocht je niet zo’n wildkampeerder zijn kun je natuurlijk ook altijd een ‘stuga’ huren, dit zijn de kleine houten huisjes.

Sognefjell-pas en de Jotunheimen

In de video zie je de besneeuwde landschappen. Deze beelden zijn voornamelijk gemaakt bij de sognefjell-pas en de Jotunheimen. Dit zijn de adembenemende landschappen die je keer op keer doet verwonderen. Heerlijk om daar te rijden en te genieten. Ook is het heel goed mogelijk om in dit gebied te wandelen en er lopen verschillende routes van verschillende lengtes.

Trollstigen 

Uiteraard mag bij deze roadtrip de Trollstigen niet ontbreken. Een weg die al slingerend naar beneden (of naar boven) gaat. Deze weg kom je tegen op wegnummer 63 van Ansalsnes richting het Zuiden. De weg is ongeveer 20 kilometer lang en beschikt over 11 haarspeldbochten.

Fjorden

En uiteraard zijn er nog vele mooie fjorden in Noorwegen en hier ontkom je dan ook niet aan. Soms moet je een pondje nemen om je weg te vervolgen en dan vaar je door de prachtige fjorden. Soms moet je wel een uurtje wachten op een pond, maar in de tussentijd kan je prima jezelf vermaken door de omgeving of door een hengeltje in het water te gooien.

Rust

Hoewel Noorwegen steeds populairder wordt voor toeristen biedt Noorwegen nog steeds de kans om jezelf te ontvluchten aan de drukte. Wel is het zo dat bij de hotspots zoals bijvoorbeeld de Geirangerfjord je nog overladen wordt door bussen met toeristen

Meer informatie?

Benieuwd naar het volledige verslag en meer informatie? Klik dan hier.

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com