Mountainbiken in Noord-Ierland, wellicht niet iets wat 1,2,3 in je opkomt wanneer je een avontuurlijke vakantie wilt doen; toch is het zeker een grote aanrader!

Er lopen verschillende moutainbike paden in Noord-Ierland. Op de film zijn enkele uitgelicht namelijk de castlewellan mountainbike trails, davagh forest mountainbike trails en de blessingbourne mountainbike trails. Hieronder een korte beschrijving van de trails. Toch is de enige manier om erachter te komen hoe het is om zelf op de fiets te stappen…

Castlewellan mountainbike trails

De trails lopen in het Castlewelland forest Park, bij een prachtig Victoriaans kasteel en een prachtig meer. Er lopen verschillende tracks: groen, blauw, rood en de keuze voor de zwarte tracks. De rode track van 19 km heb ik gedaan en dit is een vloeiende single track die leidt naar prachtige uitzichten.

Davagh Forest Mountainbike trails

Deze track heeft toch wel mijn hart gestolen! Dit pad leidt je door de prachtige ongerepte natuur van Ierland! Groene bossen en de heerlijke frisse geur van de boslucht maakt deze track erg gaaf. Dit is mijn ervaring van de rode track, deze heeft bijzonder leuke rock droppings.

Blessingbourne mountainbike trails

Deze track is bijzonder geschikt voor beginners en gezinnen. Het parcours bestaat uit een blauwe 4 km track en een rode 8km track. Het pad is vrij breed en heeft een stevige ondergrond. Erg leuk om een keer met je gezin te doen of als je een beginner bent met de mountainbike. Natuurlijk heeft ook deze track prachtige uitzichten.

Tot slot

Het is bijzonder om Noord-Ierland op deze manier te verkennen. Je kunt natuurlijk ook nog een uitstapje maken naar Belfast, wat ook zeker de moeite waard is! Mocht je twijfelen om naar Ierland te gaan? Bang dat je nog niet ervaren genoeg bent als mountainbiker? Geen nood! Je kunt alles naar je eigen inzicht doen en afstappen waar nodig! Geniet van de natuur om je heen en doe deze prachtige ervaring op!

Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie? Klik dan hier. Het is goed mogelijk om mountainbikes te huren, zodat je deze zelf niet mee hoeft te nemen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com