Howth is een kustplaats in Ierland, gelegen op ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van Dublin. Het is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen vanwege de prachtige kustlijn, de pittoreske haven en de vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

De haven van Howth is een belangrijk kenmerk van de stad en heeft een lange geschiedenis als vissershaven. Tegenwoordig worden er nog steeds verse vis en schelpdieren verkocht op de markt in de haven. Er zijn ook verschillende visrestaurants en pubs waar je kunt genieten van de lokale keuken en een Guinness-biertje.

Mooi wandelgebied

Wie naar Howth reist, moet zijn wandelschoenen niet vergeten. Je kunt hier namelijk kilometers wandelen en genieten van de mooiste vergezichten over het water en over de typische Ierse landschappen. Je zult merken dat je niet de enige bent die hier wandelt, het is een populair gebied onder wandelaars.

Prachtige Ierse kust - Howth in Ierland
Prachtige Ierse kust – Howth in Ierland

Trein vanuit Dublin

Je kunt vanaf het centrum van Dublin de trein pakken vanaf Connolly station en binnen 30 minuten bij het Howth Railway Station zijn. In Howth vind je diverse leuke restaurants en kun je genieten van de haven waar diverse vissersboten te spotten zijn. Pas wel op met eten buiten, er zijn genoeg meeuwen die ook erg hongerig zijn 🙂

Maak net als wij een prachtige cliff walk en eindig je reis in een gezellige pub, die er ook natuurlijk te vinden zijn. Gegarandeerd een heerlijk dag!

Meer bezienswaardigheden in en rondom Howth

  1. Howth Harbour: De haven van Howth is een belangrijk kenmerk van de stad en heeft een lange geschiedenis als vissershaven. Tegenwoordig worden er nog steeds verse vis en schelpdieren verkocht op de markt in de haven. Er zijn ook verschillende visrestaurants en pubs waar je kunt genieten van de lokale keuken en een Guinness-biertje.
  2. Howth Cliff Walk: De Howth Cliff Walk is een populaire route en biedt een spectaculair uitzicht op de Ierse Zee en de kustlijn. De wandeling duurt ongeveer 6 km en begint bij de haven van Howth. Je kunt de wandeling doen met een gids of zelfstandig.
  3. Howth Castle: Howth Castle dateert uit de 15e eeuw en is de thuisbasis van de familie St. Lawrence. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en heeft een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen en meubels. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door het kasteel en de tuinen.
  4. Baily Lighthouse: De Baily Lighthouse is een vuurtoren die op een klif staat en uitkijkt over de Ierse Zee. De vuurtoren dateert uit 1814 en is nog steeds in gebruik. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen van de vuurtoren en te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top.
  5. Martello Tower: Martello Tower is een historisch fort dat deel uitmaakte van de verdedigingslinie van Dublin. Het fort dateert uit de 19e eeuw en is nu omgebouwd tot een museum dat de geschiedenis van de Martello Towers in Ierland en hun rol in de verdediging van de kustlijn vertelt.
  6. Howth Market: De Howth Market is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen en biedt een verscheidenheid aan verse producten, handgemaakte ambachten en souvenirs.

Howth bezoeken?

Ben je enthousiast geworden over Howth en wil je graag meer lezen over het Ierse Howth? Lees dan ons uitgebreide verslag over Howth.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com