Wil je naar een stad, maar niet te ver weg? Houd je van gezelligheid en sfeer? Dan is Gent zeker wel een stad die bij je op het lijstje hoort te staan. 

Gezelligheid

Gezelligheid is een woord die wij Nederlands vaak gebruiken en die we graag terugzien bij de plaatsen die wij bezoeken. Gent is een ‘kleine’ Belgisch plaats waar je de cultuur kunt proeven. De binnenstad is erg sfeervol en als je wilt winkelen kun je dat ook prima hier.

De Dulle Griet

Bier, dat is ook een woord dat je wellicht bij België bedenkt en natuurlijk kun je genoeg kroegen vinden waar je een ‘pilske’ kunt drinken. Wij zijn bij de Dulle Griet langs geweest, een leuke kroeg waar je verschillende bieren kunt proberen… je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het! Om precies te zijn verkopen ze wel 250 verschillende biersoorten… Ofwel; voor de bierliefhebbers… ook Gent is voor jou aantrekkelijk!

Met de boot door Gent

Wij hebben ervoor gekozen om idyllisch met de boot door Gent te varen… tussen de kastelen en huizen. Een leuke manier om de stad te verkennen.

Nachtleven

Of er heel veel nachtleven is durf ik niet te zeggen, ik ben zelf niet zo’n nachtbraker, maar de sfeer is ’s avonds wel mooi en de stad is goed verlicht. Er zijn allerlei terrasjes waar gemoedelijke geluiden vandaan komen. Ik kan me voorstellen dat je ook in de avond en nacht jezelf kunt trakteren op wat pilsjes of andere versnaperingen. Probeer het rustig eens uit en laat mij weten hoe het was!

Prijzen

We zijn toch wel Nederlanders en daarom dit kopje. Let wel op, de prijzen in de binnenstad van Gent zijn wel aardig hoog… Zie het maar als een soort van Amsterdam waar je ook vaak de hoofdprijs betaald bij de toeristische trekpleisters.

Meer informatie

Dat Gent een leuke stad is om voor een weekendje naartoe te gaan dat is zeker. De Vlaamse frieten zijn zalig en er is voldoende sfeer te proeven en te beleven in ons mooie buurland België.

Wil je meer informatie over Gent? Klik dan hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com