Hoe vind je goedkope treintickets? In deze blog vind je het antwoord. Het vinden van goedkope treintickets kan enige planning en onderzoek vergen, maar het is zeker de moeite waard om wat geld te besparen. Met de trein kun je de leukste steden in Europa bezoeken. Een relaxte manier van reizen. Hier zijn enkele tips om goedkope treintickets te vinden en te boeken.

Het zoeken naar goedkope treintickets gaat eenvoudig via NS International. Zoek nu naar goedkope tickets en maak die mooie treinreis door Europa.

Vroeg boeken

Treinmaatschappijen bieden vaak lagere tarieven voor tickets die ruim van tevoren worden geboekt. Deze “vroegboekkortingen” zijn bedoeld om reizigers aan te moedigen hun reisplannen vroeg vast te leggen.

Populaire treinroutes en tijden kunnen snel volgeboekt raken, vooral tijdens drukke reisperiodes, feestdagen en vakantieseizoenen. Door vroeg te boeken, vergroot je je kansen om zitplaatsen te krijgen op de gewenste trein.

Vroeg boeken biedt je meer keuze in termen van beschikbare vertrektijden, routes en zitplaats opties. Je hebt meer kans om de meest geschikte opties voor je reis te vinden.

Vergelijk tarieven

Gebruik vergelijkingssites en apps om verschillende treinmaatschappijen en reisopties te vergelijken. Populaire websites zijn bijvoorbeeld Trainline, GoEuro (nu Omio) en de websites van nationale spoorwegmaatschappijen.

Flexibele reisdata

Als je flexibel bent met je reisdata, kun je profiteren van lagere tarieven. Vermijd piekuren en populaire reisperiodes. Treinmaatschappijen hanteren vaak variabele prijzen op basis van vraag en aanbod. Door flexibel te zijn met je reisdata kun je profiteren van lagere tarieven tijdens de minder drukke periodes.

Tijdens drukke reisperiodes, feestdagen en vakantieseizoenen kunnen treintickets snel uitverkocht raken. Flexibele reisdata vergroten je kansen om beschikbare zitplaatsen te vinden.

Kortingskaarten en abonnementen

Overweeg of je in aanmerking komt voor kortingskaarten of abonnementen, zoals de Interrail Pass of nationale kortingskaarten. Deze kunnen aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als je meerdere treinreizen plant.

Last-minute deals

Sommige treinmaatschappijen bieden last-minute aanbiedingen voor onverkochte stoelen. Dit kan een goede optie zijn als je flexibel bent en op korte termijn kunt boeken. Houd altijd de websites in de gaten voor de laatste last-minute deals of schrijf je bijvoorbeeld in bij nieuwsbrieven.

Landelijke kortingskaarten

Sommige landen bieden speciale kortingskaarten voor toeristen die je korting geven op treinreizen. Bijvoorbeeld de Swiss Travel Pass in Zwitserland of de Paris Pass in Frankrijk.

Wat kost een gemiddelde treinreis in Europa gemiddeld?

De kosten van een Europese treinreis variëren sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afstand van de reis, het type trein, het land waarin je reist, het tijdstip van boeken, en eventuele kortingen of speciale aanbiedingen. Gemiddeld genomen kun je echter een ruw idee krijgen van de kosten per kilometer enkele richting:

  • Korteafstandstreinen (bijv. binnenlandse reizen): Ongeveer €0,10 – €0,20 per kilometer.
  • Hogesnelheidstreinen (bijv. Thalys, TGV, Eurostar): Ongeveer €0,20 – €0,30 per kilometer.
  • Interstedelijke treinen (bijv. Intercity, EuroCity): Ongeveer €0,15 – €0,25 per kilometer.

Houd er rekening mee dat deze schattingen variabel zijn en dat reistijden en kosten aanzienlijk kunnen variëren. Het kan duurder zijn om op het laatste moment te boeken, tijdens piekuren of tijdens drukke reisperiodes. Bovendien kunnen kortingskaarten, abonnementen en speciale tarieven (bijv. jeugd-, senioren- of gezinstarieven) je kosten verder beïnvloeden.

Boeken via NS International

NS International is de internationale tak van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en richt zich op treinreizen vanuit Nederland naar andere Europese bestemmingen. Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om via NS International te boeken:

  1. Gemakkelijk boeken: Via de NS International-website kun je eenvoudig treintickets boeken voor internationale bestemmingen vanuit Nederland. De website is gebruiksvriendelijk en biedt duidelijke informatie over routes, tijden en prijzen.
  2. Nederlandse treinverbindingen: NS International biedt treinreizen vanuit Nederland naar diverse Europese steden en bestemmingen. Dit kan handig zijn als je vanuit Nederland wilt vertrekken.
  3. Bekendheid: Als een bekende en vertrouwde spoorwegmaatschappij in Nederland, biedt NS International een gevoel van vertrouwdheid en betrouwbaarheid voor Nederlandse reizigers.
  4. Verscheidenheid aan bestemmingen: NS International biedt een breed scala aan internationale bestemmingen, waaronder populaire steden in buurlanden zoals België, Duitsland en Frankrijk.
  5. Aanbiedingen en deals: NS International heeft regelmatig aanbiedingen en speciale deals voor treinreizen naar verschillende bestemmingen. Dit kan je helpen om geld te besparen op je reis.
  6. Klantenservice: Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het boeken, biedt NS International klantenservice die in het Nederlands beschikbaar is, wat handig kan zijn voor Nederlandse reizigers.
  7. Gecombineerde reizen: NS International biedt soms gecombineerde reizen waarbij je treinreizen kunt combineren met andere vervoerswijzen, zoals bussen of ferry’s, om je reis nog flexibeler te maken.

Sommige reisorganisaties bieden ook pakketreizen waarbij treintickets al inbegrepen zitten. Dit kan ook een manier zijn om bijvoorbeeld betaalbaar een stedentrip te maken met de trein.

Boek je treintickets nu

Het zoeken naar goedkope treintickets gaat eenvoudig via NS International. Zoek nu naar goedkope tickets en maak die mooie treinreis door Europa.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Reistelevisie.nl

Welkom op ons reisvideo platform Reistelevisie. Op Reistelevisie.nl delen wij de mooiste en leukste reisvideo’s. Lekker meereizen door middel van reisvideo’s, wie wil dat nou niet? Laat je inspireren door ons Reistelevisie team.

Op de hoogte blijven over nieuwe reisvideo’s op dit videoplatform?

Abonneer nu:

Dit zijn de leukste Nederlandse blogs om te volgen

Hotel zoekenBooking.com